Er was eens een vrouw…

… die toen ze nog een meisje was, het leuk vond om te spelen. Hutten bouwen, boompje klimmen, speren maken met haar zakmes, priegelen met kraaltjes, minischilderijtjes maken met verf, gedichtjes schrijven.

Vroeger dacht ze dat het nooit op zou houden, en toch gebeurde dat. Ze studeerde en werd een serieuze advocaat, met serieuze zaken en serieus veel stress. Ook werd ze moeder, van een dochter en zoon. Haar kinderen wekten het speelse meisje voorzichtig weer tot leven. Samen met haar man en kinderen leefde ze gelukkig samen. Toch knaagde er iets.

Op een dag lukte het niet meer om de zorg voor haar gezin met het werken te combineren. Dus besloot ze uit de spagaat te stappen om tot rust te komen.

Toen kwam de coronacrisis van 2020. In maart werd de intelligente lockdown ingesteld en kreeg de vrouw een sterke behoefte om op reis te gaan. Ze besloot de daad bij het woord te voegen en bereidde zich goed voor.

Een houten wandelstok was haar wereld, een brandpen was haar voertuig en de route werd gevormd door het gedicht “Ithaka” en vele tekeningen en symbolen. Na voltooiing van haar innerlijke reis was er rust, ruimte en een heuse krachtstok ontstaan en wist de vrouw dat ze in het vervolg daar haar werk van wilde maken: spelen met hout en met mensen en zo hout- en levenskunst met elkaar verbinden.

Speels werken

Dat is wat ik doe onder de naam Houtje Vrouwtje. Ik maak krachtstokken, wandelstokken en kleine reisgenootjes (zoals stokjes liefde, houten medaillons, halssieraden). Kijk eens bij houtkunst, misschien is er iets voor jou bij. Ik zie je graag!

Neem contact met me op

Ellen Omvlee
De Opstekker 5
8494 PA Nes (gemeente Heerenveen)

 06-52378681
 e.d.omvlee@gmail.com

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven