Garantie en klachten

Garantie

Ik geef om mijn producten en doe logischerwijze mijn best om deze in topconditie aan jou te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor je aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien ben je verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek hierover melding bij Houtje Vrouwtje te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zal ik kosteloos zorgen voor reparatie of vervanging.

Klachten

Ben je niet tevreden over je aankoop of heb je een klacht? Laat dit aan mij weten via ellen@houtjevrouwtje.nl. Als je niet tevreden bent over de afhandeling van je klacht dan kun je sinds 15 februari 2016 je klacht indienen bij het platform ODR (Online Dispute Resolution) van de Europese Commissie.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven